keresés a weboldalon

dr. Szittyai Borbála

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettekZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2023

dr. Szittyai Borbála

Dr. Szittyai Borbála férjével odaadással, fáradságot nem ismerő módon ápolta, gondozta és nevelte amíg lehetett, súlyos mozgáskorlátozottsággal élő gyermeküket, Szidóniát. Leányukkal együtt rendszeres színházlátogatók voltak és nem csak a kőszínháznak, hanem a nyári szabadtéri színháznak is szinte minden előadását látták.  A kvártélyházi előadásokat rendszeresen látogató leányuk emlékére 2016-ban megalapították a Szidónia Díjat, amellyel a Kvártélyház azon színészét kívánták elismerni, akit művészi teljesítménye érdemesített a díjra. 2017-ben a díjat tovább gondolva létrehozták a Szalai Szidónia Alapítványt melynek alapító okirata szerint feladata a Szidónia Díj évenkénti kiadása három területen.

Az alapító okirat szerint egy Szidónia Díjat – egy medált – évente adnak át a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egy végzős, az alapítók feltételeinek megfelelő diákjának, egy további Szidónia Díjat a ZTE Kosárlabda Klub egy azon fiatal férfi játékosa kap, aki tehetségével, szorgalmával, sportolóhoz méltó példamutató magatartásával érdemes a díjra. A harmadik Szidónia Díjat a Kvártélyház színésze kapja, aki művészi teljesítményével érdemes a kitüntető díjra.

 

 

A Szidónia Díjat kapta:

  • 2016-ban először Hertelendy Attila,
  • 2017-ben Szakály Aurél,
  • 2018-ban Debrei Zsuzsanna,
  • 2020-ban Lőrincz Nikol és Ticz András,
  • 2021-ben Kovács Virág és Köves Eszter színházi szervező kapta.

 

Dr. Szittyai Borbála példamutató és a díjalapításban másokat is követésre serkentő mecénási tevékenysége, orvosi munkája miatt, valamint közismert állatvédőként 2023-ban Zalaegerszegért Díjban részesült.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Dr. Szittyai Borbála a Bogáncs Állatvédő Egyesület Állatmenhely elnökeként nyilatkozik a háziállatok felelős tartásáról extrém hideg időjárás esetén:

Tartalom megosztása: