keresés a weboldalon

Éderné Vasáros Ágota Mária

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettekZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2023

Éderné Vasáros Ágota Mária

1998. októberétől, a Csácsbozsoki Településrészi Önkormányzat megalakulásától fogva nemcsak a városrészben, hanem szűkebb környezetében is lelkiismeretesen végzi munkáját. Kezdetektől fogva a Damjanich, Hét Vezér, Bóbita utcák lakóinak kéréseit, gondjait tolmácsolja az Önkormányzat felé.

Közösségi embernek tartja magát, ami az elmúlt évek alatt meg is mutatkozott. Aktívan szervezte, szervezi a városrészben megrendezésre kerülő programokat: Csácsbozsoki Fesztivál, Mikulás túra, Borverseny, Csácsbozsoki Ünnepi Napok. A 2000-es évek elejétől fogva a Csácsbozsoki Polgárőr Egyesületben is tevékenykedik.

Szervezőképességének, és közösségért tenni akarásának köszönhető, hogy a 2000-es évek elején a Damjanich-Hét Vezér utcák találkozásánál lévő zöld területen park került kialakításra. Az ott élőket és a folyamatosan építkező, később oda letelepedőket is megszólította, és a vadgesztenyefák köré önkormányzati segítséggel parkot alakítottak ki. Sövényt, bokrokat ültettek, a mai napig is gondoskodnak a rendszeres fűnyírásról, sövénynyírásról, karbantartásról. Az ott élők nagy örömmel gondozzák, csinosítják környezetüket. Éderné Vasáros Ágota ezt a feladatot is szívvel- lélekkel végzi.

A kialakított park a „Jó szomszédok Park” nevet kapta, amely az évek során az összetartó közösségnek is köszönhetően színes programok, rendezvények helyszínévé vált. Tavasszal májusfát állítanak, nyár elején azt ki is táncolják. Hagyományteremtő rendezvényük a Jó szomszédok Parki Party, mely minden év augusztusában kerül megrendezésre. A parkba ellátogatókat az általuk készített babgulyással, és a mindenki által kedvelt lángossal várják, emellett gyerekeknek és felnőtteknek kínálnak szórakoztató kulturális és sport programokat.  A rendezvény záloga, sikere az összetartás, lelkesedés. Ősszel gesztenyesütésre is várják az ott élőket. Ettől az évtől a városrész Adventi programsorozatában is szerepet vállalt a közösség. Az utóbbi időben egyre több fiatal család csatlakozott a Jó szomszédok közösségéhez, amelyben Ágotának komoly érdemei vannak.

A közösségért nyújtott példaértékű tevékenységeiért 2023-ban Zalaegerszegért Díjban részesült.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: