keresés a weboldalon

Góczánné Tóth Zsuzsanna

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettekZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2023

Góczánné Tóth Zsuzsanna

13 éves korában kezdett el atlétizálni a kor legsokoldalúbb edzőjénél, Kauzli Józsefnél. Korosztályában – elsősorban serdülő csapatversenyekben – számos országos sikert ért el.

Fiatalkori sportpályafutása befejeztével a ZTE atléták technikai vezetője lett. Majd az anyai örömök után a Landorhegyi Sportiskola adminisztrátoraként világossá vált számára, hogy szeretett sportágát nem tudja elengedni.

Az akkor már ZAC néven szereplő szervezet atlétikai életébe oly módon kapcsolódott be, hogy iskolájából beszervezett jó néhány fiatalt, s lehozta őket az atlétikai pályára. Azóta is oszlopos tagja a ZAC edzői gárdájának. Feladata, hogy 14 éves koruk után szakági edzőkhöz továbbítsa tanítványait. Mint edző, és pár évtizede- mint sportoló – tyúkanyóként vonzza maga köré a fiatal sportolókat. Anyai, pszichológiai, szakmai tanácsai nagyon hatásosak.

Személyes példával elöl járva megszervezte a ZAC Szenior Klubját. A 35 év feletti korosztály közel 100 bajnoki érmet és helyezést hozott Zalaegerszegre. Ők egyúttal remek példaképei lettek az aktív sportolóknak. Bebizonyították, hogy soha nem szabad feladni, hogy soha semmi nem késő, hogy nincs öreg, beteg ember…

Góczánné Tóth Zsuzsa személyes eredményeivel a közösségi médiában is a legnépszerűbb tagja a zalaegerszegi sport világának. Eredményei elismerésre méltóak, utánozhatatlanok. A ZAC hat olimpiai szereplője után az Ő által képviselt érték tartja ébren az atlétika szeretetét, színvonalát városunkban.

Az előzőekben leírt erkölcsi és szakmai érdemeit alátámasztják az alábbi eredmények:

ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOK:
2007 óta minden évben bajnok lett 60 – 100 – 200 – 400 m-en. E számok közül 5 távon korosztályos országos csúcstartó is!!

NEMZETKÖZI SIKEREK:

  • 2008-ban Európa Bajnoki 4. hely,
  • 2010-ben EB 3. hely,
  • 2014-ben Világbajnoki 4. hely.

A világversenyek mellett minden alkalommal szenior válogatott is volt. Szervező képességét és az iránta érzett tiszteletet, szeretetet bizonyítva Zalaegerszegre tudta hozni 6 nemzet válogatott viadalát.

Góczánné Tóth Zsuzsanna szakmai tevékenysége és a zalai sportéletben nyújtott példaértékű munkássága miatta 2023-ban Zalaegerszegért Díjban részesült.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: