keresés a weboldalon

Magyar János

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettekZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2023

Magyar János

Magyar János 1968. október 24-én született Muraszombaton. Lendva Község polgármesterévé való megválasztásáig a gazdaságban dolgozott.

A lendvai általános iskola befejezését követően tanulmányait a Muraszombati Kereskedelmi Középiskolán folytatta. Ezt követően 1990-ben üzletvezető 5. szakképzettségi fokozatot szerzett, 2011-ben a Muraszombati Felsőfokú Szakiskolán közgazdász programban, kereskedelmi szakirányon diplomázott.

Első munkahelye a Lendvai Mercator-Univerzal vállalatnál volt, ahol 1986-ban, mint bolti eladó helyezkedett el, majd öt év után, mint üzletvezető átvette a bolt önálló vezetését. 2003-ban a Lendvai Mezőgazdasági vállaltnál (Kmetijsko gospodarstvo Lendava d.d.) helyezkedett el, ahol a Lendvai Várpincészet vezetője volt. 2006-ban saját vállalkozást – Prekmurec, d.o.o. – alapított, amely három üzleti egységben folytat kereskedelmi tevékenységet. Magyar János 2015-ben elnyerte a Finance című napilap díját, mint a régió legsikeresebb vállalkozója. Vállalkozóként folyamatosan arra törekedett, hogy tevékenységét, mint aktív és szolidáris állampolgár végezze.

Feleségével és két fiával Alsólakoson él. Szülei már gyermekkorától szorgalmas munkára és tisztességre nevelték. Azért döntött a polgármesteri jelöltség mellett, mert minőségi, távlati megoldásokat kívánt megvalósítani, amelyek   a közérdeket követik az élet és a gazdasági fejlődés minden szintjén. A 2018. évi helyi önkormányzati választásokon az SDS és az NSi közös jelöltjeként győzött.

2022 tavaszán a szlovén parlament országgyűlési képviselőjének választották, ám hamar hiányát érezte polgármesteri feladatainak, így már a 2022-es év végén ismét versenybe szállt a polgármesteri tisztségért, melyet újra elnyert.

A Lendva és Zalaegerszeg közötti kapcsolatok a sport területén kezdődtek, közel 50 éve. Azóta a két település sportszerető lakói rendszeresen összemérik erejüket a legkülönbözőbb sportágakban. 2006. május 13-án a két város polgármestere testvérvárosi szerződést írt alá, amely hivatalos szintre emelte az addigi baráti, sport és kulturális együttműködést. Az utóbbi években is szoros kooperáció jellemzi a két várost, kölcsönösen látogatják egymást küldöttségek, ha lehetőség van rá, évente több alkalommal is.

A két város közötti kapcsolatok elmélyítésében Magyar János polgármesterként kulcsfontosságú szerepet töltött és tölt be mind a mai napig, ezért 2023-ban Zalaegerszegért Díjban részesült.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: