keresés a weboldalon

Kisfilmek

Zalaegerszegi Hitvallás – a Nemzeti Hitvalláshoz hasonlóan elkészült 2022-ben a Zalaegerszegi Hitvallás, egy olyan alapdokumentum, amely a város szeretetéről, a lokálpatriotizmusról, egymás tiszteletéről és az összefogásról szól:


Zalaegerszeg 775 – 2022-ben emlékeztünk Zalaegerszeg nevének 1247-es, első írásos említésének 775. évfordulójára, valamint az 1732-es hivatalos megyeszékhellyé válás 290. évfordulójára. Erre az alkalomra készült el az alábbi kisfilm, ami városunk múltjáról, jelenéről és kicsit talán a jövőjéről is szól. Nekünk Zalaegerszeg a legszebb!


Fejlődő Zalaegerszeg – videó, ami Zalaegerszeg gazdasági, intézményi és szolgáltatási fejlődését mutatja be lendületes és büszkeségre okot adó felvételekkel:


Vallomások Zalaegerszegről című kisfilmben közismert és köztiszteletben álló polgáraink vallanak a lokálpatrióta kötődésükről, a Zalaegerszeg iránti szeretetükről:


Zalaegerszeg 2024 – Milyen fejlesztések és beruházások lesznek 2024-ben Zalaegerszegen, ezt mutatja be az alábbi videó:


Zalaegerszeg vára – animációs film a középkori zalaegerszegi végvárról Johann Ledentu hadmérnök 1640-es metszete alapján:


Zalaegerszeg 2 dala 

„Zalaegerszeg a mi városunk, ahol élünk, ahol otthon vagyunk!”


Zalaegerszeg MI vagyunk! Te + Én


Zalai Mária Himnusz (Dombos Zala …) – Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek az 1947. augusztus 15. és 1948. december 8. közötti időszakra hirdette meg a Mária Évet, más elnevezéssel a Boldogasszony Évet. Az eseménysorozatnak kiemelt helyszíne volt Zalaegerszeg, ahol 1948. szeptember 8-án a szabadtéri szentmisén a rendőrterror ellenére 25 ezren vettek részt. A helyi ünnepségnek hivatalos himnuszt is komponáltak Zalai Mária Himnusz címmel, melynek szövegét Kollányi Fülöp ferences szerzetes, zenéjét pedig Király László, a templom karnagya szerezte:


A videó a Nemzeti Összetartozás Napján szervezett népzenei és néptánc flashmobot mutatja be:


Film a Város Napjára – 2023.05.13.


Város Napja 2022.05.13.


Kisfilm Zalaegerszeg 135 éves jubileumának tiszteletére:


Neked is vannak álmaid? – Ez a videóklip egy valóra vált álomról szól, amit úgy hívunk: Zalaegerszeg:


A Kvártélyház Kft. Tekints reánk, tekints, szabadság című kisfilmje:


Tisztelet a hősöknek! – A Zalai Táncegyüttes az alábbi klipet készítette az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére: