keresés a weboldalon

Megnyílt az Adventi Udvar a Kvártélyházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt az Adventi Udvar a Kvártélyházban (Videó)

2013 december 05 - csütörtök
A meghitt karácsonyi készülődés ideális helyszíne a Kvártélyház: az Adventi Udvar december 24-ig várja a látogatókat.

Már hétfő óta tárva a Kvártélyház kapuja, odabenn minőségi helyi termékek, kézműves portékák, s az évszaknak megfelelően forralt bor fogadja a betérőt.

– Várjuk az Úr eljövetelét: ilyenkor kicsit elcsendesedik a világ – mondta Vigh László országgyűlési képviselő a megnyitón. – A családok összejönnek a világ szinte minden táján. Picit megállunk, megpihenünk ilyenkor, majd az Úrban és a szeretetben megerősödve folytatjuk tovább életünket.

Az Adventi Udvarban minden hétköznap délután a város óvodásai és kisiskolásai adnak műsort. A csillogó gyermekszemek már az első napon meghatották a megnyitó résztvevőit: szülőket, rokonokat, vendégeket és a politikusokat is.

– Várjuk az Úr dicsőséges eljöttét – fogalmazott Gyutai Csaba polgármester. – Hiszen ő mindig eljön, a szívünkben pedig mindig itt van, mert ő maga a szeretet.

A kvártélyházi Adventi Udvar a legnemesebb karácsonyváró hagyományokat viszi tovább, megnyugvást kínál a rohanó hétköznapokban, azt nyújtja, ami az advent lényege.

– December 24-én délelőttig várjuk a látogatókat, akiket hétköznaponként 16 órától kiváló gyermekműsorok fogadnak – ismertette a következő hetek programját Tompagábor Kornél, a Kvártélyház igazgatója. – A szülők a legnagyobb ajándékot, gyermekeiket, az itteni karácsonyfa alatt, a jászolban vehetik át, miután a fiatalok, könnyeket csalva a szemekbe, karácsonyváró műsorral örvendeztetik meg őket.

A Kvártélyház adventi programsorozatának csúcspontja a Csík zenekar Presser Gáborral közös koncertje lesz december 20-án a Városi Sportcsarnokban.

P.Á./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: