keresés a weboldalon

Emlékúszás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Emlékúszás (Videó)

2015 február 03 - kedd
Először rendeztek 24 órás úszógálát Zalaegerszegen a Fedett Uszodában. A Zala Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett versennyel Dóczy Éva úszóedző emléke előtt tisztelegtek. A megmérettetésen 10 csapat, mintegy 200 tagja vett részt.

Zalaegerszeg közismert és szeretett alakja, sportolója, úszómestere, valamint úszóedzője volt. Ezekkel a szavakkal emlékeztek vissza Dóczy Évára, akit sokan DIKA néven ismertek. Nevéhez sportolóként sok-sok városi és megyei csúcs kötődik. Az ünnepélyes megnyitót követően felsorakoztak a csapatok az 5 pályás úszómedence rajtköveinél, majd pontban 12 órakor elkezdődött a verseny.

Az elsőként vízbe ugrók között volt Tolvaj Márta alpolgármester is, aki a Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszegi Karát erősítette.

A rendezvény ötletadója és szervezője Pataki János, aki a zalaegerszegi csapattal évek óta részt vesz hasonló versenyeken.

A megmérettetésre Pécsről, Ajkáról, Veszprémből és Dunaújvárosból is érkeztek versenyzők. Az előírás szerint a csapatok egy-egy tagja mindig a medencében tartózkodott, míg a többiek az uszoda előterében és folyosóján regenerálódtak.

Komlai Viktor Pécsről hozta versenyzőit. Ők „Mint a hal” nevű csapatukkal indultak a megmérettetésen.

A teljesítményeket a versenybírók rögzítették. A 24 óra alatt a legtöbbet a dunaújvárosi Swimpack csapat tagjai teljesítették. Ők összesen 143 700 métert úsztak. Mögöttük két helyi csapat a Retro ZÚK, valamint az Igyunk Rája végzett. A gálán díjazták a legkisebb létszámú gárdát, a legidősebb csapatot, illetve résztvevőt valamint a legfiatalabb indulót is. A legszebb úszásért Tóth Luca kapott elismerést.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: