keresés a weboldalon

Herszoni vendégek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Herszoni vendégek Zalaegerszegen

2008 július 11 - péntek
A testvérvárosi kapcsolatok olyan lehetőségeknek nyújtanak keretet, melyet feltétlenül ki kell tölteni tartalommal, fogalmazott Tombi Lajos alpolgármester a Zalaegerszegre érkező herszoni delegációval folytatott megbeszélések során, miután dr. Gyimesi Endre polgármester ismertette a vendégekkel a város múltját, és jelenét, valamint szólt a legfontosabb fejlesztési feladatokról.

Mint ismeretes régi, de nem túl aktív kapcsolat volt eddig a két város között, melynek fellendítésére mindkét fél hajlandóságot mutat. A látogatás előzményeként Gyutai Csaba alpolgármester és Gecse László, a Zala-Depo Kft. ügyvezetője májusban jártak Herszonban, az Ukrajnai Magyar Nagykövetség által szervezett üzleti találkozón, ahol elhangzott az igény a kölcsönös gazdasági és kulturális kapcsolatépítésre.

Ennek folytatásaként érkezett a napokban a megyeszékhelyre egy 11 fős küldöttség, többségében újságírók, kamarai munkatársak. Ők a négy napos program során találkoznak a város vezetőivel, látogatást tesznek a ZalaDepo Kft.-nél, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, a Zalavíz Rt.-nél, a környezetvédelmi felügyelőség zalai kirendeltségénél és néhány vállalatnál, valamint ismerkednek a megyei turisztikai lehetőségeivel.

Mindezekről részletes beszámolót adnak majd közre hazájukban. Ezzel is szeretnék javítani a gazdasági kapcsolatokat, melyre jellemző, hogy míg Ukrajna számára Magyarország a hatodik kereskedelmi partner, addig Herszon és Zalaegerszeg között minimális az ilyen jellegű együttműködés.

Gyutai Csaba lapunk érdeklődésére elmondta, jó esély látszik arra, hogy egy zalaegerszegi gépipari és egy bútoripari kellékeket gyártó cég egyezséget kössön a herszoniakkal. A város vezetésének feladata ezen kapcsolatok koordinálása. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: