Ünnepi ízek a Zalaco-tól

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi ízek a Zalaco-tól

2007 december 12 - szerda
Világos célok, konkrét cselekvési terv, szükséges intézkedések meghatározása, véghezvitele – ezen stratégiai elvek mentén ténykedik a Zalaco Zrt. A zalaegerszegi sütőipari vállalkozás folyamatosan új, kiváló minőségű termékeivel jelenik meg a piacon. De nemcsak saját szaküzlethálózatát növeli gyors ütemben, hanem termelőegységeit is. A gazdasági társaság 2007-ben az alföldi székhelyű Rónasági Kenyér Kft.-vel bővült. Mindez jelzi: tevékenységét eredményesen végzi.

– A Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Mindszenten termelőüzemekkel rendelkező Rónasági Kenyér Kft. megvásárlásával a Zalaco Zrt. az ország második legnagyobb sütőipari cégcsoportjává vált. Ezzel nemcsak termelésünk volumenét növeltük meg jelentősen, hanem 120 fővel foglalkoztatottjaink számát is. Ennek következtében egységeink jelenleg 600 főnek adnak munkát – tájékoztatott Berta László vezérigazgató.

Elmondta: mint tulajdonos december elsejétől ismét a Zalaco Zrt. vezérigazgatója, emellett betölti a rónasági üzem ügyvezetői, valamint a Dunántúli ZM Rt. vezérigazgatói posztját.
– A változással közvetlen, egyszemélyes irányítás valósul meg, melynek létjogosultságát az a célkitűzés magyarázza, hogy még inkább szeretnénk piacainkat bővíteni. Mivel meghatároztuk, hova akarunk eljutni, így céljaink eléréséhez most ez a vezetési-irányítási mód tűnik a leghatékonyabbnak – közölte Berta László.

Az ünnepek közeledtével ez az időszak főként a karácsonyra való készülődés jegyében telik. Milyen sütemény-finomságokat kínál idén az ünnepi asztalra a Zalaco Zrt., arról Ibránszki György vezérigazgató-helyettes számolt be.

– A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy gondossággal készülünk az ünnepekre. Ausztriából már megérkeztek a mesterpékek, hogy segítségünkre legyenek az osztrák és német nyelvterületre jellemző hagyományos karácsonyi péksütemények elkészítésében. Vásárlóink idén is találkozhatnak üzleteinkben a már jól ismert Stollennel, ami egy különleges ünnepi püspökkenyér. Kandírozott gyümölcsöket tartalmaz, rendkívül ízletes, valóban az ünnepi asztalra való finomság. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy az áruházláncokban hasonló névvel megjelenő termékek nem keverendők össze az eredetivel. Számunkra e tekintetben nagyon fontos a minőség és változatosság, ezért is hívunk a speciális osztrák ünnepi termékek elkészítésében jártas szakembereket. Ugyancsak a minőség kap hangsúlyt az alapanyagok esetében, melyeket kellő gondossággal válogattunk össze. Ennek nemcsak az íz, a minőség, hanem az egészségtudatos táplálkozás szempontjából is jelentős szerepe van.

Berta László – a nyári sajtóban nagy visszhangot kapott guargumi-üggyel kapcsolatosan is – a következőket fűzte hozzá az elhangzottakhoz:
– Cégünk kizárólag biztos hátterű, nyomon követhető élelmiszer-biztonsági rendszert alkalmazó beszállítóktól szerzi be az alapanyagokat. Az eset kapcsán minden termékünket és minden felhasznált adalékanyagot a legelsők között vizsgáltattunk be; egyikben sem állapított meg dioxin-szennyezettséget az akkreditált labor. Szeretnénk az információval utólag is megnyugtatni vásárlóinkat, hogy a Zalaco termékei egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaznak. Minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági rendszerünkkel tudjuk ezt garantálni.
– Karácsonykor kedves szokás az ajándékozás, és ebből mi sem szeretnénk kimaradni. „Ajándékunk” pedig nem más, mint egy igazi újdonság, a linzertorta – vette vissza a szót Ibránszki György. – Elkészítésében linzi pékmester segédkezik, és Linzből valók az alapanyagok is. Mint a Stollen, ez is tartósítószer nélküli, rendkívül ízletes sütemény. Tölteléke ribizlilekvár, ami valódi gyümölcsből készül. Tésztája mogyoróban gazdag, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezett.

A Stollen és a linzertorta ünnepi csomagolásban kerül a polcokra – kizárólag – a Zalaco saját üzleteiben, ahol mindezek mellett  sárgabarackos és gesztenyés töltelékű finomságot is kínálnak. Látványkemencén sütik a gesztenyés karácsonyfa nevű süteményt, amely szintén csak a karácsonyi időszakban kapható. Az ünnepi asztalnak azonban a bejglit sem kell nélkülöznie. 

– A Zrínyi úti cukrászüzemünkben készítjük a karácsonyi sütemények hazai királyát, a bejglit diós, mákos töltelékkel és a tavaly is nagy sikerű zserbós változatban, hagyományos cukrászrecept alapján. Főzött töltelékként kerül bele a zalai őstermelőktől vásárolt dió és mák, ami garantálja a termék kimagasló minőségét. Tradicionális finom ízével minden bizonnyal kelendő lesz a családtagok és a vendégek körében.

A Zalaco Zrt. üzletei ünnepi ruhában várják a vásárlókat. A pompás sütemények, a díszek és dekorációk, a szép csomagolás mind a karácsony hangulatát idézik. Érdemes tehát betérni! (Zala-Lap Kft., A.L., P.K.E)

Tartalom megosztása: