Zalai bemutatkozás Kuselben
A közel 20 ezer érdeklődő kíváncsian nézte a faszén felett aranybarnára piruló kürtőskalácsokat, amelyekről többek közt azt is megtudhatták, hogy titkos receptje a 17. században az ő vidékükről, Mainzból került Erdélybe.
A vállalkozóbb szellemű gyermekek korongozhattak, az éhesek magyar gulyással, dödöllével és gesztenyepürével csillapíthatták éhségüket – amelyeket Pálfi László, a Göcsej-Palatinus étterem tulajdonosa igazi magyaros környezetben kínált a vendégeknek – , miközben egy zalai szalmafonó, egy gyöngyfűző és egy fazekas kézügyességét is megcsodálhatták.
A Tourinform iroda jóvoltából színes prospektusokból tájékozódhattak Magyarország és a régió turistákat vonzó célpontjairól. A jó hangulatról az ételek és az elmaradhatatlan magyar borok mellett a Haragláb népzenei együttes gondoskodott.
Reméljük, sikerült jó hírünket vinni, és a vásárlátogatók érdeklődését szép tájaink, fürdőink és gasztronómiánk iránt felkelteni. Természetesen ígéretünket vették: a magyar stand jövőre is benépesül a kuseli vásárban.
(Bogár Beáta
nemzetközi és idegenforgalmi szakreferens)
Tartalom megosztása: