keresés a weboldalon

Fejlesztések Csácsban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztések Csácsban (Videó)

2022 október 25 - kedd
Három – a lakosság által évek óta várt – fejlesztés valósult meg a csácsi városrészben. A közel 17 millió forintos beruházások a Dombalja utcát, a Hosszúhegyi utat, valamint a csácsi kápolna északi oldalát érintették.

Rendszeres javítást igényelt a kápolna melletti útszakasz az elmúlt években. A burkolati süllyedések és a kátyúk folyamatos feladatot jelentettek. A károsodás a javítgatásokkal már nem volt orvosolható, ezért idén az érintett több, mint 100 métert teljesen felújították. Az új aszfaltréteg alatt kicserélték az alépítményt, így a kivitelezés költsége meghaladta a 8 millió forintot. Mindezt önkormányzati forrásból finanszírozták.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A kápolnán túl a Hosszúhegyi úton szintén megújult egy 102 méteres rész. A rézsűvel nem érintett területeken a padkát bazalt réteggel is ellátták. Ezt újabb 4,5 milliós önkormányzati forrásból sikerült megoldani. Továbbá a Dombalja utca korábbi, zúzalékos burkolatára csaknem 4 milliót költöttek. A fejlesztések folytatódnak a városrészben.

Herkliné Ebedli Gyöngyi, önkormányzati képviselő:

Jelenleg a Nyerges utcában zajlanak még a munkálatok, ahol a járdát újítják fel. A szegélyeket már letették, s hamarosan az aszfaltréteg is a helyére kerül.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: