keresés a weboldalon

Nyitott fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyitott fesztivál (Videó)

2022 június 17 - péntek
Két év kihagyást követően – új helyszínekkel és programokkal bővülve – elstartolt csütörtökön az EgerszegFeszt. A négynapos rendezvénysorozat a Hevesi Sándor Színházban indult. A látogatók bejárhatták a teátrum épületét és bepillanthattak egy képzőművészeti alkotás folyamatába. A Ruszt József téren családi koncertet, a nézőtéri kávézóban pedig író-olvasó találkozót rendeztek. A Nyitott fesztiválon Gecse Péter alpolgármester mondott köszöntőt.

Szálinger Balázs a Koncentráció című verseskötetét mutatta be, amely az elmúlt négy évben született költeményeit tartalmazza. A könyv a korábbiaktól eltérő módon került nyomdába.  

Szálinger Balázs:

A téren Prokofjev Péter és a farkas című művének bábszínházi változatát mutatták be a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A kőszínházban pedig egy zenés játék, az Egy bolond százat csinál került műsorra. 

dr. Besenczi Árpád, igazgató, Hevesi Sándor Színház:

A sokszínű programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A nyertes pályázatot Nyitott fesztivál a Hevesi Sándor Színházban címmel nyújtották be. Céljuk, hogy a nézők ismét visszatérjenek a színházba.  

Tompa Gábor, ügyvezető, Kvártélyház Kft.:

A programkavalkád pénteken folytatódott. Az érdeklődők bejárhatták a színház épületét. Buday Mihály festőművész ismét a színház előtti téren dolgozott legújabb alkotásán, a gyermekeket pedig mesekoncerttel várták. 

K.I./I.G.

Tartalom megosztása: