keresés a weboldalon

GreenTech (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

GreenTech (Videó)

2022 május 26 - csütörtök
Elkezdődött a zöld energia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen. Az eseménynek helyszínt biztosító járműipari tesztpályán az oktatás, az ipar, az elektromobilitás, továbbá a zöld jármű- és építőipar egyes elemeit mutatták be. A programon felvezető előadást tartott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, aki az energetikai kihívásokról is beszélt.

 

Rengeteg terve van Magyarország Kormányának az új feladatok megoldására. A technológiai és ipari miniszter szólt arról, hogy mit jelent az ország számára az orosz energiahordozóktól való függetlenedés folyamata. Palkovics László szerint a legfőbb cél a hosszútávú energia biztosítása, valamint az energiahatékonyság.

Palkovics László, technológiai és ipari miniszter:

Többek között ilyen és ehhez hasonló ipart és környezetvédelmet egyaránt érintő témákról értekeztek. Zalaegerszeg évek óta kiemelt figyelmet fordít a klíma- és természetvédelemre, ezért is olyan fontos a város számára – immár 3. éve – a konferencia megszervezése.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A zalai megyeszékhelyen például 2024-ig csökkentik a károsanyag kibocsátás mértékét, egyre több elektromos gépjárművet és autóbuszt szereznek be. Emellett kerékpárutakat építenek és már több, mint 9 ezer új fát ültettek az elmúlt években. Az előadások mellett különböző interaktív szakmai bemutatók is helyet kapnak a rendezvényen, ami holnap szintén 9-től 13 óráig várja az érdeklődőket.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: