keresés a weboldalon

Járműállomány-frissítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járműállomány-frissítés (Videó)

2022 április 01 - péntek
Több, mint 8,5 milliárd forint értékben – 60 új elektromos autóbusszal bővül a Volánbusz Zrt. országos járműállománya. Ezt Magyarország Kormánya több, mint 6,5 milliárddal támogatta – mondta a beruházás zalaegerszegi bejelentésén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A zöldbusz korszerűsítés hat megyeszékhelyet érint. Zalaegerszeg mellett Székesfehérvár, Győr, Eger, Szolnok és Szeged a 2021 tavaszán benyújtott pályázat kedvezményezettje.

A közúti közösségi közlekedés zöldítése nagymértékben hozzájárul Magyarország klímastratégiájához. 2050-re ugyanis az ország klímasemlegessé szeretne válni. Ennek egyik lépése a 2018-ban indult járműfiatalítási program.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter:

A térségben minden olyan fejlesztést támogatnak, ami élhetőbbé teszi a mindennapokat.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az alternatív, elektromos meghajtású, alacsony padlós autóbuszok legalább 30 ülő, és 45 álló utas egyidejű szállítására alkalmasak. Egy feltöltéssel – az időjárási körülményektől, illetve az útviszonyoktól függően – akár 300 kilométert is megtesznek. A légkondicionált járművek kerekesszék, valamint babakocsi elhelyezésére kialakított hellyel is rendelkeznek. Emellett felszállást segítő rámpával, elektronikus tájékoztató rendszerrel, továbbá USB-töltővel biztosítják a színvonalas és biztonságos utazást.

dr. Pafféri Zoltán, elnök-vezérigazgató, Volánbusz Zrt.:

Zalaegerszegen jelenleg 35 autóbusz szolgálja ki az utazóközönséget a helyi közösségi közlekedésben. Az elmúlt években 800 milliót fordítottak a járműállomány megfiatalítására. A 6 csuklóst követően ősszel 11 elektromos busz is érkezik a megyeszékhelyre.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A tervek között szerepel a wifi elérhetőség kialakítása, valamint egy mobil applikáció megtervezése. A közeljövőben pedig a fennmaradó 16, régebbi típusú személyszállítót is szeretnék fiatalabbra cserélni.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: