keresés a weboldalon

Robotot avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Robotot avattak (Videó)

2022 március 02 - szerda
Robot-avató ünnepséget tartottak a Duális Szakképző Központban. Az eszköz segítségével a modern ipar elvárásainak megfelelő, versenyképes tudást szerezhetnek a zalaegerszegi diákok.

A képzésben résztvevők irányíthatják majd a négy elemből álló automatizált gyártósort. Balaicz Zoltán polgármester a magasszintű és sikeres oktatás fontosságát hangsúlyozta. Mondván, ez nélkülözhetetlen a helyi gazdaságfejlesztési folyamatokban.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő rámutatott: a ZalaZone járműipari tesztpálya és a köré települő vállalkozások működéséhez elengedhetetlen a tanult munkaerő. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja – ezt megerősítve – a naprakész tudás szerepét hangsúlyozta.

Szabó Károly kancellár, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum:

A rendezvényen részt vett Háry András a ZalaZone Ipari Park Zrt. vezérigazgatója, aki a képzőközpontok, a város és vállalkozások közti együttműködést méltatta.

dr. Háry András vezérigazgató, ZalaZONE Ipari Park Zrt.:

A robotnak szerepet szánnak a pályaorientációban is. Az elképzelések szerint a modern felszerelés segítségével népszerűsítik egyebek mellett a zalaegerszegi szakképzést.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: