keresés a weboldalon

Évindító tájékoztatót tartottak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évindító tájékoztatót tartottak (Videó)

2022 január 04 - kedd
jó válaszokat adott Zalaegerszeg a 2019-ben kezdődött világjárványra, és a vele járó kihívásokra, így számottevően fejlődött a gazdasága. Ugyanakkor megvalósított egy olyan összefogást, amire országos szinten is felfigyeltek – mondta Balaicz Zoltán az évindító sajtótájékoztatón. A megyeházán tartott eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Sifter Rózsa kormánymegbízott, és Pál Attila megyei közgyűlési elnök. Valamennyien értékelték az elmúlt időszak történéseit és beszámoltak a közeljövőre tervezett fejlesztésekről.

Több éve hagyomány, hogy év elején tájékoztatják a közvéleményt a megye és a város legfontosabb beruházásairól, illetve terveiről – fogalmazott köszöntőjében Vigh László. Az országgyűlési képviselő az elmúlt 4 évet Zalaegerszeg aranykorának nevezte, melyben sok olyan innováció megvalósult, melyek a megyeszékhelyet soha nem látott fejlódési pályára állították.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

2014 és 2022 között összesen 4000 új munkahely jött létre. A regisztrált álláskeresők száma 2,8 százalék, és az önkormányzati ciklus végére további 1500 embernek tudnak munkát biztosítani – emelte ki Balaicz Zoltán. Az erős gazdaság a családok megélhetésének, biztonságának alapja – hangsúlyozta a fejlesztések fontosságát a polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A városvezető szerint fontos, hogy újraépítsük azokat az emberi kapcsolatokat, civil szervezeteket, közösségeket és programokat, melyektől Zalaegerszeg polgárai úgy érezhetik magukat, mint a válság előtt.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: