keresés a weboldalon

Bokrétaünnep (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bokrétaünnep (Videó)

2021 december 03 - péntek
Újabb mérföldkőhöz érkezett a ZalaZone Járműipari Tesztpálya fejlesztése. Az osztrák AVL vállalat egy irodaházat épít a tesztkörnyezet szomszédságában. A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező cég új zalaegerszegi létesítménye várhatóan 2022 februárjában készül el. Ennek legmagasabb pontját már elérték, így megtarthatták a bokrétaünnepet. Az eseményen részt vettek az osztrák cég képviselői, illetve Palkovics László innovációs és technolóigai miniszter.

Világszerte 50 helyszínen, mintegy 11 ezer embert foglalkoztat az AVL. A meglévő zalaegerszegi telephelyen jelenleg 30 főnek biztosítanak munkalehetőséget. A készülő, második létesítményük újabb 150 embernek nyújt majd megélhetést. Amint az az ünnepségen elhangzott, a kutató-fejlesztő centrum hosszútávon köteleződött el Magyarországon, így Zalaegerszegen is.

dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, ITM:

Az épülő irodában az eddigiekhez hasonlóan elsősorban járműtesztelést végeznek majd. Ezért is választották az új komplexum helyszínéül a ZalaZone melletti területet.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

A járműipari tesztpálya hasznossága vitathatatlan – mondta Balaicz Zoltán. A polgármester beszédében rámutatott a beruházás által gerjesztett további fejlesztésekre.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepség végén elhelyezték a bokrétát az épület legmagasabb pontján. Ezt követően a résztvevők előadásokat hallgattak, többek között az Autóipari Próbapálya és az AVL együttműködéséről.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: