keresés a weboldalon

VIII. ZegaSztár (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

VIII. ZegaSztár (Videó)

2021 november 15 - hétfő
Elkezdődött a VIII. Zegasztár, melynek elődöntői szombaton és vasárnap zajlottak. Az élőben közvetített megmérettetésnek idén a Keresztury VMK adott helyet, ahol a tehetséges fiatalok közel 70 produkcióval léptek színpadra.

Könnyű-, komoly- és népzenei előadások, verses- és prózai, valamint modern-, népi- és társastánc produkciókat láthattak és hallhattak azok, akik szombaton és vasárnap este ellátogattak a Keresztury VMK kamaratermébe. A Zalaegerszegi Televízió és az önkormányzat ezt az összművészeti tehetségkutató versenyt két évente rendezi meg.

A szakmai zsűri színes és izgalmas előadásokat értékelt: a táncosokat Stefán Gábor Zalaegerszegért-díjas koreográfus, a prózai műveket Farkas Ignác Jászai Mari-díjas színész és rendező, a zenés produkciókat pedig Máriás Zsolt, a Hevesi Sándor Színház zenei vezetője bírálta.

A háttérben a versenyzők izgatottan készültek a kamerák előtti megmérettetésre. Idén is sokan érkeztek a Pálóczi Horváth Ádám zeneiskolából.

A zsűri kategóriánként három-három versenyzőt juttat a december 5-i gálára. A közönség szavazatai alapján minden csoportból további egy előadó lehet döntős. Szavazni SMS-ben november 25-én éjfélig lehet. Arról, hogy kik vesznek részt a VIII. Zegasztár döntőjében, az érdeklődők november 16-án az Egerszegi Estékben értesülhetnek.

M.L./B.P.

Tartalom megosztása: