keresés a weboldalon

Fákat ültettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fákat ültettek (Videó)

2021 november 10 - szerda
Faültetéssel csatlakozott a MOL Zalaegerszeg ökoprogramjához. Ennek köszönhetően az Olajmunkás utca most 45 cserjével gyarapodott. A megyeszékhelyen már több, mint 8500 egyedet telepítettek a három éve indult nagyszabású, környezetvédelmi projekt keretében

Tilia tomentosa Sisi, azaz az Erzsébet királynőről elnevezett ezüsthárs díszíti mostantól a városnak ezt a részét. A legújabb magyar fajta nemesítője Barabits Elemér, aki gyermekkorában néhány évet maga is az Olajmunkás utcában élt. A MOL ezekkel a nemrég kereskedelmi forgalomba került fajtákkal járul hozzá a város levegő tisztításához.

Császár Péter, termelési igazgató, MOL Nyrt.:

Zalaegerszegen 2019. szeptemberében, a Kertvárosban 11 fával kezdődött a faültetési program Ehhez azóta százas nagyságrendben társultak további partnerek.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:


Ma az elültetett fák száma 8622-re emelkedett. A következő hetekben több helyszínen még 200 darabot helyeznek el a város különböző pontjain. Zalaegerszeg továbbra is elkötelezett az életminőséget, a technológiaváltást, az együttműködést és a jövőképet jelentő ügy mellett – hangzott el az eseményen.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: