keresés a weboldalon

Felkészítették a temetőket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felkészítették a temetőket (Videó)

2021 október 28 - csütörtök
Megtartotta – a közelgő Mindenszentek és Halottak napja alkalmából esedékes temetőbejárást az önkormányzat, a Városgazdálkodási Kft., valamint a rendőrség. A sírkertekben és környékén már az ünnep előtti hétvégén sok látogatóra számítanak. Amint az a sajtóbejáráson elhangzott, Zalaegerszeg számára kiemelten fontos a közigazgatási területén lévő összes köztemető.

A szemlét most a zalabesenyői településrész sírkertjében tartották. Itt az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt.

Gecse Péter, alpolgármester, önkormányzati képviselő 

Zalaegerszegen és vonzáskörzetében 17 temető található. Ezek folyamatos fenntartásáról a Városgazdálkodási Kft. gondoskodik. Ez együttesen 11 működő, kettő hősi-, valamint 4 zárt létesítményt érint, melyek Mindenszentek és Halottak napja közeledtével fokozott figyelmet igényelnek.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft. 

A központi sírkertek, azaz a Göcseji úti, valamint az Új temető már október 30-tól, szombattól hosszabbított nyitvatartással – reggel 6-tól este 8 óráig – áll az emlékezők rendelkezésére, míg a kertvárosi altemplom 7-19 óráig. A peremkerületi temetők pedig folyamatosan nyitva lesznek. Ebben az időszakban fokozott rendőri jelenlétre is számítani kell. Zalaegerszegen a Kiserdei utcát például a kaszaházi körforgalomtól egyirányúsítják.

Tóth László, rendőr őrnagy, vezető, Bűnmegelőzési Alosztály, Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 

A Göcseji temetőbe idén is tilos gépjárművekkel behajtani. Az Új temetőbe pedig csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal, valamint külön erre a célra kiállított behajtási engedéllyel lehet.

Gy.Sz./F.M.

Tartalom megosztása: