keresés a weboldalon

Letették az alapkövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az alapkövet (Videó)

2021 május 28 - péntek
Közel 9 milliárd forintos fejlesztésének első állomásához érkezett a Flex. Letették az alapkövét annak az 1800 négyzetméter alapterületű, teljesen automata raktárnak, amely a cég több, mint 130 vállalata közül Zalaegerszegen épül meg először.

Május elején – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen – jelentette be a Flex zalaegerszegi gyára a kormány támogatását is élvező nagyszabású tervét. A 120 új munkahelyet teremtő beruházás legfontosabb eleme a logisztikai fejlesztés.

Az alelnök hozzátette: az elmúlt három évben 42 milliárd forintot fektetett be Magyarországon a Flex, ennek több, mint felét Zalaegerszegen és Sárváron. A robotizált raktár újabb nagy előrelépés lesz. Fontos előnye a maximális térkihasználtság és a készletbiztonság mellett az energiahatékonyság.

Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte: a kormány minden olyan beruházást támogat, amely hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez.

Zalaegerszeg életében 27 éve van jelen a Flex. Mára a város legmeghatározóbb vállalata – emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester.

Az ünnepélyes alapkőletételt követően azonnal elindul az építkezés. A raktár várhatóan fél év múlva kezdi meg működését.

F.M./I.G.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: