keresés a weboldalon

Középpontban az ifjúság (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Középpontban az ifjúság (Videó)

2021 május 19 - szerda
Az ifjúság és a család a kiemelt témája annak a kétnapos konferencia- sorozatnak, melynek nyitó rendezvényét ma tartották Zalaegerszegen. A programon korunk legnagyobb kihívásait és azok közvetlen környezetünket érintő hatását járták körbe az előadók.

A XXI. század egyik legfontosabb kihívása a magyar ifjúság támogatása, helyben tartása, továbbá a családalapítás ösztönzése. Erről Rácz Zsófia beszélt. A fiatalokért felelős helyettes államtitkár rámutatott: az egyik legnagyobb előrelépés lesz – 2022 január elsejétől -, a 25 éven aluliak személyi jövedelemadójának eltörlése.

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár:

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere beszédében emlékeztetett: a megyeszékhely régóta rendszeresen támogatja a családokat és a fiatalokat. Példaként kiemelte, hogy a megyeszékhely összes iskolája, óvodája, illetve bölcsődéje 2024-ig megújul.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A koronavírus kihívás elé állította a legtöbb családot. A krízishelyzet miatt sokan találkoztak olyan nehézségekkel, melyekkel korábban nem. Egyebek mellett erről is értekezett előadásában Haász Sándor, egyetemi docens.

Dr. Haász Sándor egyetemi docens, Soproni Egyetem:

Az eseményen több útmutató prezentáció is elhangzott. Ezek többsége megoldást kínált arra, hogy a fiatalok helyben találják meg számításaikat.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: