keresés a weboldalon

Újabb járványügyi hírek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb járványügyi hírek (Videó)

2021 március 17 - szerda
Továbbra is a kevésbé fertőzött területek közé tartozik Zala megye – erről tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester. Tavaly március óta több, mint 12500 esetet regisztráltak, január elsejétől pedig közel 3000 fő kapta el a koronavírust Zalában. Az 1048 aktív fertőzött közül 321-en élnek a zalaegerszegi járásban. A polgármester figyelmeztetett: az elmúlt hetek csökkenő tendenciája most újra növekedésnek indult, így a fertőzöttek száma a városban és a megyében egyaránt emelkedik.

A járvány első és második hullámával összehasonlítva a jelenleg is zajló harmadikban kedvezőbbek a megyei mutatók. Ám korántsem vagyunk biztonságban – hangsúlyozta a polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az oltás népszerűsítésére újabb helyi kezdeményezés indult. A tavalyi „maradj otthon” kampányhoz hasonlóan most is ismert emberek hívják fel a figyelmet az oltás fontosságára. A kórházi helyszínek készen állnak a regisztráltak fogadására. A fertőzöttek ellátására szintén felkészült az intézmény.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A városban a bölcsődei ellátás változatlanul működik. Ezekben az intézményekben nincs fertőzött. Az óvodák pedig ügyeletet biztosítanak. Kivétel ezalól az Űrhajós Óvoda, ahol 6 dolgozó igazoltan koronavírusos. Itt a fertőtlenítés már zajlik. Az ügyeletet igénylő gyermekeket a Kodály Zoltán utcai létesítmény fogadja.

Gy.A./E.K.

Tartalom megosztása: