keresés a weboldalon

Letették az alapkövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az alapkövet (Videó)

2021 március 05 - péntek
Több, mint 810 millió forintos ráfordítással megújul és bővül a zalaegerszegi Szent Család Óvoda. A régi-új intézmény ünnepélyes alapkőletételén részt vett Soltész Miklós. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédében kiemelte: minden hasonló nevelési intézménnyel kapcsolatos beruházást szívügyének tekinti a kormány.

A nemzet megerősítése a legfőbb cél – hangsúlyozta az államtitkár. Mint mondta, ennek egyik eszköze az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezés.

Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár:

Ezt a területet térítésmentesen adta át az önkormányzat a Szombathelyi Egyházmegye részére. Így itt egy kibővített, többfunkciós létesítményt építenek.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő szerint a tanítás és a nevelés szempontjából meghatározóak ezek az egyházi intézmények.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az 1997-ben létrejött Szent Család Óvoda korszerűsítése időszerű volt. A régi, elavult épület már felújításra szorult. A közös – állami, egyházi és önkormányzati – összefogásnak köszönhetően pedig bővítik is a területet.

Kovácsné Ujj Andrea, intézményvezető, Szent Család Óvoda:

A jelenleg 105 kisgyermeket gondozó létesítmény alapkőletételével hivatalosan is elindult a fejlesztés. A munkálatokat várhatóan 2022 második felében fejezik be.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: