keresés a weboldalon

Összefogás a sajtgyár megmentéséért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Összefogás a sajtgyár megmentéséért (Videó)

2021 február 01 - hétfő
Január közepén jelentette be a francia családi tulajdonban lévő vállalatcsoport vezetése, hogy átszervezi magyarországi tevékenységét, és ennek részeként bezárja zalaegerszegi sajtüzemét. A zalai megyeszékhelyen jelenleg több, mint 80 főnek munkát biztosító gyár megmentéséért az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kért segítséget a város vezetése.

Az 50-es években alapították a zalaegerszegi sajtgyárat. Fénykorában 550-en dolgoztak itt, az elmúlt időszakban azonban már csak 83 embernek adott munkát. Ők kapják kézhez felmondásukat a következő hónapokban.

Lévai Józsefné:

A dolgozók mellett komoly kiesést jelentene a zalaegerszegi üzem bezárása a mintegy 90 fős beszállítói kör számára is. A város vezetése ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább folytatódhasson a termelés.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az innovációs és technológiai miniszter a hétvégén személyesen is ellátogatott a gyárba, ahol arról tárgyalt, milyen segítséget tudna nyújtani a kormány a munkahelyek megmentése érdekében.

Vigh László – országgyűlési képviselő:

A Zalaegerszegen előállított ementáli típusú sajtok iránti kereslet drasztikusan visszaesett az utóbbi években. Emellett a túlméretezett energetikai rendszer és az elavult gyártási technológia is hozzájárult az üzem tartós veszteségéhez. Amennyiben sikerül befektetőt találni, a kormány kész segítséget nyújtani a szükséges fejlesztésekhez.

F.M./P.B.

Tartalom megosztása: