keresés a weboldalon

Megszűnt a veszélyhelyzet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszűnt a veszélyhelyzet (Videó)

2020 június 18 - csütörtök
Véget ért mától a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet – jelentette be a kormány. A hír kapcsán az elmúlt időszakot Balaicz Zoltán ma értékelte a városházán. A polgármester hangsúlyozta: Zalaegerszeg újra bebizonyította, hogy minden körülmények között képes az összefogásra. A részletes beszámolót az önkormányzat honlapján lehet megtekinteni.

Március 15-én szűkkörű ünnepség volt a Csány-szobornál. A városvezető első intézkedéseként tömeges, nyilvános megemlékezéseket már nem lehetett tartani. Március közepétől sorra indultak az időseket és a lakosságot segítő programok. Az önkormányzat alszámlájára több, mint 15 millió forint érkezett. Mások eszközöket ajánlottak fel vagy önkénteskedtek.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Zala megyében összesen 261 főnél mutatták ki a fertőzést, akik közül 167-en zárt közösséghez tartoztak. 11 zalaegerszegi személy hunyt el, valamennyien idősek vagy krónikus betegek voltak. Összesen 7 ezer tesztet végeztek. A járvány súlyos gazdasági hatásai később lesznek érezhetők. A költségvetésből előreláthatólag több, mint 2 milliárd forint hiányzik.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester végül megemlítette azokat, akik a legtöbbet tették a védekezés idején. Őket július 6-án a díszteremben köszöntik.

M.E./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: