keresés a weboldalon

Környezetvédelmi program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelmi program (Videó)

2020 május 27 - szerda
Beszámolót tartottak Zalaegerszeg környezetvédelmi programjáról a Városházán. Szó volt a megyeszékhely klímastratégiájáról, a cselekvési terv elkészítéséről, és a környezettudatos nevelésről. Gecse Péter alpolgármester kitért a megvalósult, valamint a jövőbeni tervekre.

Zalaegerszeg számára kiemelt jelentőségű a környezetvédelem. A város 2017-ben egy hatéves cselekvési tervet dolgozott ki. Az Öko-város programban fontos szerepet kap a klímavédelem, melynek része a környezettudatos gondolkodás kialakítása, valamint a fásítás – tájékoztatott Gecse Péter alpogármester.

Csakúgy, mint a faültetések kapcsán. Az önkormányzat mellett civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is csatlakoztak az akcióhoz. A beszámolón szó esett még a hulladékgazdálkodás fontosságáról. A zöldhulladék kezelése sok helyen még nem felel meg az elvárásoknak – mondta Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferens.

Fontos továbbá, hogy a közterületen lévő fák és bokrok metszéséről minden esetben értesítsék a Városgazdálkodási Kft.-t. A környezetvédelmi szakreferens felhívta a figyelmet arra is, hogy a feleslegessé vált használt ruhákat ne a gyűjtők mellé, hanem azokba belehelyezzék. Csökkentve ezzel az illegális hulladéklerakást, mellyel már több esetben találkoztak. Arra kérik az állampolgárokat, hogy a felesleges szemetet ne a természetbe, hanem a hulladékudvarba szállítsák.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: