keresés a weboldalon

Újra kinyitnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra kinyitnak (Videó)

2020 május 21 - csütörtök
Újra fogadják a gyerekeket május 25-étől a vidéki óvodák és bölcsődék, ahol külön igazolást nem kérnek. Az új intézkedésekre a járványveszély csökkenése miatt van szükség, s azért, mert sok szülőnek elfogyott a fizetett szabadsága.

Ezen a héten Zalaegerszegen már hat helyen biztosították az óvodai ellátást. Az utóbbi időben ugyanis egyre nagyobb volt az igény a felügyeletre. Jó hír a kisgyermekes családoknak, hogy a kormány legújabb döntése értelmében néhány nap múlva az összes ilyen létesítményt kinyitják. A Kodály utcaiban – ahogy a többiben – a szigorú higiénés előírásoknak megfelelően várnak mindenkit. A szülőknek, akik az óvoda területére nem léphetnek be -, kötelező a maszk viselése – mondta Dormánné Nyakas Tünde tagóvodavezető.

A zalai megyeszékhelyen csütörtök délelőtt a változások miatt vezetői értekezletet tartottak. Itt Balaicz Zoltán polgármester a jelenlegi állapotról tájékozódott.

Az óvodákhoz hasonlóan a bölcsődék is felkészültek az újranyitásra. A vidéki ellátás hétfőtől indul, Budapesten erre még további egy hétig várni kell. Bár a rendelet kéthetes nyári leállást enged, a polgármesteri döntés alapján az egerszegi intézmények folyamatosan működnek.

M.E./F.M.

Tartalom megosztása: