keresés a weboldalon

Épül a Duális Szakképző Központ (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül a Duális Szakképző Központ (Videó)

2020 május 08 - péntek
Az ütemtervnek megfelelően halad a Duális Szakképző Központ új üzemcsarnokának építése. Az 1400 négyzetméteres ipari létesítmény a volt Petőfi laktanya parancsnoki épületének helyén készül. A beruházás összköltsége 646 millió forint, amit önkormányzati forrásból és a Településfejlesztési Operatív Programból finanszíroznak.

A bontási munkálatokat követően már javában zajlik a kivitelezés. Az önkormányzat a projekt részeként a működéshez szükséges infrastrukturális feltételeket teremti meg, az eszközöket és gépeket pedig a termelő cégek biztosítják. A fejlesztés részleteiről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

A tervek szerint a központban egy modern és versenyképes környezetet hoznak létre a vállalkozások számára. Fontosnak tartják azt is, hogy a diákok korszerű körülmények között dolgozzanak. A szakképző létesítmény céljait dr. Vadvári Tibor alpolgármester ismertette.

Az eseményen résztvevő Vigh László országgyűlési képviselő szerint a kormány jól döntött, amikor nem állította le teljesen a gazdaságot. Így az építőiparban is zökkenőmentesen haladhat a munka a veszélyhelyzet ellenére.

A beruházás várhatóan idén ősszel készül el. Addig a Duális Szakképző Központ továbbra is a régi nyomdaépületben működik.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: