keresés a weboldalon

Kötelező a maszk viselése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kötelező a maszk viselése (Videó)

2020 április 30 - csütörtök
Fokozatosan, szigorú menetrend szerint megpróbálják újraindítani az életet Magyarországon – jelentette be szerdán este közösségi oldalán a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette, hogy a szépkorúakra és a legfertőzöttebb területen élőkre változatlanul kiemelt figyelmet kell fordítani. Az új szabályok május 4-én lépnek életbe, ám az idősek védett vásárlási idősávja megmarad.

Jövő hétvégén folytatja, s kiterjeszti a koronavírus-teszteléseket Zalaegerszeg önkormányzata. Erről már Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

Miközben Budapesten és Pest megye egyes járásaiban érvényben maradnak a korlátozások, addig a vidéki településeken enyhítéseket vezetnek be. Többek között az üzletek időkorlát nélkül kinyithatnak, s az éttermek, kávézók teraszai is fogadhatják a vendégeket. Emellett látogathatók lesznek a szabadtéri strandok és múzeumok, valamint az állatkertek. A döntést megelőzően a maszkviselés szabályairól határoztak a megyeszékhelyen. Ezek a mostani hosszúhétvégre érvényesek.

A kormányzati intézkedéseknek része még, hogy hétfőtől országos szinten kötelező a másfél méteres távolság és maszkviselés az üzletekben, s a tömegközlekedési eszközökön. Május végéig biztosan digitálisan folytatódik az oktatás, s marad az ingyenes parkolás is. Augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket továbbra sem lehet megtartani.

V.D./B.P.

Tartalom megosztása: