keresés a weboldalon

Jól halad a munka (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jól halad a munka (Videó)

2020 április 21 - kedd
Jól halad a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A fejlesztés 335 millió forintos költségét a város a Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozza. Jó hír, hogy a pályázatoknak köszönhetően a jövőben több megyeszékhelyi oktatsi intézmény is új köntösbe öltözhet.

Az év elején kezdődött munkálatok eredményeként kicserélték a nyílászárókat, modernizálták a fűtési rendszert, és hőszigetelték a falakat. Hasonló mértékű beruházás a hetvenes évek óta nem volt az intézményben. Bár az önkormányzat nem fenntartója a létesítménynek, mégis fontosnak tartják a támogatását.

Galbavy Zoltán – a településrész önkormányzati képviselője:

Az iskola vezetése örömmel fogadta a felújítást. Mivel a vállalkozóval napi kapcsolatban állnak, folyamatosan egyeztetnek az általuk szükségesnek ítélt beavatkozásokról.

Winklerné Fehér Lívia – igazgató, Liszt Ferenc Általános Iskola:

A pedagógusokra és a diákokra nagy feladat hárult a digitális oktatásra való átállásban, de az eddigi tapasztalatok pozitívak – mondta Vigh László. A térség országgyűlési képviselője szerint ha marad a veszélyhelyzet, akkor elképzelhető, hogy a tanévben már nem térhetnek vissza a diákok az iskolapadba.

Vigh László – országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

A fejlesztés 50 százaléka már elkészült. A tervek szerint a kivitelezők nyárra befejezik a munkát, így szeptembertől egy teljesen megújult épület fogadja majd a gyerekeket.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: