keresés a weboldalon

Tájékoztató a döntésekről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájékoztató a döntésekről (Videó)

2020 április 07 - kedd
Elmarad az április 9-ére tervezett soron következő közgyűlés. A veszélyhelyzet miatti különleges jogrend idején az önkormányzati bizottságok és a testület sem tanácskozhat. A grémium jogköreit a polgármester gyakorolja, aki kihirdetheti a határozatokat és a rendeleteket, illetve azok módosításait. Balaicz Zoltán ezt megelőzőn a kormánypárti és az ellenzéki frakciókkal is egyeztetett. A polgármester a legújabb döntésekről az újságírókat és a lakosságot is tájékoztatta.

A koronavírus okozta világjárványt egy gazdasági világválság is követi. Ezért az önkormányzat felmérte lehetőségeit, s áttekintette, hogyan alakulhat a megyeszékhely költségvetése a közeljövőben.

A veszélyhelyzet miatt április 1-től 50 százalékkal csökkentik a városi tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját. Az erre vonatkozó határozat visszamenőleg most lépett életbe. Módosult az Egerszeg Kártyáról szóló rendelet. Ennek megfelelően már a Göcseji Múzeum és a Skanzen is kedvezményesen látogatható. A grémium az önkormányzati cégek 2020-as üzleti tervét tavasszal nem tudja elfogadni, így ezzel a témával ősszel foglalkoznak.

Döntés született különböző kitüntető címekről. A Sport mecénása díjat a Szerszámsziget Kft., a Pro Urbe Zalaegerszeg elismerést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint Horváth Attila, az idén 125 éves Zrínyi Miklós Gimnázium nyugállományba vonuló igazgatója veheti át. 2020 díszpolgára Mányoki Attila hosszútávúszó lesz, aki egyedüli magyarként teljesítette az Ocean’s Seven sorozatot. Zalaegerszeg idén ünnepli 1885-ös rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 135 éves jubileumát. Az évfordulót, s az Ünnepi Közgyűlést a Város Napjához kapcsolódóan május 15-én tartották volna. Ezt október 22-re halasztották.

V.D./E.K.

Tartalom megosztása: