keresés a weboldalon

Szünetel az ellátás a zalaegerszegi bölcsődékben és óvodákban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szünetel az ellátás a zalaegerszegi bölcsődékben és óvodákban (Videó)

2020 március 16 - hétfő
Mától szünetel a bölcsődei és az óvodai ellátás Zalaegerszegen. A koronavírus terjedése miatt már a múlt hét közepén bezártak az egyetemek, majd pénteken Orbán Viktor miniszterelnök tett bejelentést közösségi oldalán. Eszerint hétfőtől az általános- és középiskolákban digitális oktatásra állnak át. Az intézkedést követően a zalaegerszegi önkormányzat szombaton döntött a saját fenntartású oktatási- és nevelési intézmények sorsáról.

A hírt a polgármester Facebook oldalán osztotta meg, miután széleskörű egyeztetést tartott a vezetőkkel. A döntés értelmében szerdáig még ügyelettel segítenek azoknak a szülőknek, akik hirtelen nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet. A Cseperedő Bölcsődében ma valamivel több, mint egy tucat kisgyerekről gondoskodtak. A többi intézményben még ennél is kevesebben voltak. A részletekről Velkey Péter, a Humánigazgatási Osztály vezetője tájékoztatott.

Elsősorban az egészségügyben, a közbiztonság és az élelmiszerellátás területén dolgozó szülők kérhetnek kiscsoportos felügyeletet gyermekik számára. Az igényeket a következő napokban mérik fel az óvodák és a bölcsődék. Az önkormányzat az étkeztetés kérdéséről is döntött.

A csütörtöktől életbe lépő teendőkről Balaicz Zoltán polgármester szerdán ad tájékoztatást. A lakosság erről – a korábbiakhoz hasonlóan – közösségi oldaláról és a helyi sajtóból értesülhet majd.

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: