keresés a weboldalon

Fánkvásár és jelmezes felvonulás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fánkvásár és jelmezes felvonulás (Videó)

2020 február 26 - szerda
Télbúcsúztató és tavaszköszöntő városi farsangot tartottak Zalaegerszegen. Immár hagyományosan – 22. alkalommal – húshagyókedden jelmezes felvonulást rendeznek. A programot jótékonysági fánkvásár színesítette.

Nagy volt a sürgés-forgás az Art moziban felállított standoknál. Hét szervezet kínálta szalagos finomságait. Ennek bevételét – több, mint 290 ezer forintot – a szervező, Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének ajánlották fel. Sokan – köztük Szabóné Nemes Mária – visszatérő vásárlók ilyenkor.

A vásárral egyidőben már gyülekeztek a maskarások. A beöltözésnek régi hagyománya van a zalai megyeszékhelyen – tájékoztatott Iványi Ildikó, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének tiszteletbeli elnöke.

A Városi Fúvószenekar vezette a farsangi forgatagot. Több, mint ezer ember vonult végig a főutcán. A város elöljáróit óvodás- és iskolás csoportok, nyugdíjas szervezetek és civilek is követték.

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tagjai minden évben különleges jelmezekkel készülnek – mondta Tóth Renáta igazgatóhelyettes.

Kicsik és nagyok egyaránt télűző rigmusokkal és különböző zajkeltő eszközökkel űzték el a telet. A Dísz térre érkezve a legötletesebb csoportos és egyéni jelmezeket díjazták.

Gy.Sz./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: