keresés a weboldalon

Megszépült a belváros (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszépült a belváros (Videó)

2020 február 07 - péntek
Megújult a Kvártélyház és a Levéltár épülete. A 600 millió forintos beruházás a Modern Városok Program részeként, a városrehabilitációs projekt elemeként valósult meg.

1765-ben épült a Kvártélyház, ami 1891-ben a levéltárral és a díszteremmel egészült ki. Zalaegerszeg nagy történelmi múltra visszatekintő település, mégis kevés olyan épített öröksége van, amire az itt élők büszkék lehetnek. Így a korszerűsítés célja többek között az volt, hogy egy szebb városkép alakuljon ki – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az új belső világítás tovább emeli majd a rendezvények színvonalát. Emellett a támogatásnak köszönhetően – az eredeti tervektől eltérően – a teljes külső és udvari homlokzat megújult, valamint kicserélték a nyílászárókat. A részletekről Vásár Marianna projektmenedzser számolt be.

Az emblematikus épület renoválását követően újabb beruházások kezdődnek a városrehabilitáció részeként. Jelenleg előkészítés alatt áll a Göcseji úti temető ravatalozójának felújítása, a Mária Magdolna Plébániatemplom új orgonájának beszerzése, s a külső homlokzat rekonstrukciója.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: