keresés a weboldalon

Új főépítész Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új főépítész Zalaegerszegen (Videó)

2020 január 31 - péntek
Új főépítésze van Zalaegerszegnek. Méhesné Tatár Eszter 2019. decemberétől tölti be ezt a pozíciót. A szakember célja, hogy a megyeszékhelyen a hagyomány és a modernitás egymást segítve alakítsa és erősítse a városképet.

Méhesné Tatár Eszter 2005-ben építészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Azóta mindvégig a szakmájában tevékenykedett: Budapestet követően 8 évet Bécsben töltött. Egy országos szinten is meghatározó iroda munkatársaként több nívódíjas épület tervezésében is részt vett.

Kollégáival jelenleg – több más mellett – a településképi rendeleten dolgoznak. A főépítész azt szeretné, ha az itt élők elégedettek lennének a szabályozásokkal.

Méhesné Tatár Eszter hozzátette: tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a védett épületek felújításának elősegítésére. Korábbi tapasztalatait felhasználva újszerű látásmódot és megközelítést tart fontosnak mind a műemlékvédelem, mind a modern középületek és lakóépületek kapcsán. Emellett kiemelt célja egy letisztult belvárosi utcakép kialakítása, különös tekintettel az üzletek és kirakatok megjelenésére. A főépítész kinevezése határozatlan időre szól.

Sz.É./T.S.

 

Tartalom megosztása: