keresés a weboldalon

Felújítják a Liszt-iskolát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítják a Liszt-iskolát (Videó)

2020 január 24 - péntek
Elkezdődött a Liszt-iskola energetikai felújítása. A projekt összköltsége meghaladja a 335 millió forintot, melyet az önkormányzat részben önerőből, kormányzati és Európai Uniós forrásból finanszíroz. A beruházás részeként nyílászárókat cserélnek, hőszigetelik a külső homlokzatot, korszerűsítik a fűtést és a világítást, továbbá napelemes rendszert építenek.

Sorra újulnak meg a zalaegerszegi oktatási és nevelési intézmények. Idén újabb 3 iskola, a Dózsa, a Liszt és a Petőfi modernizálását tűzte ki célul a városvezetés. Előbbi kettőben már elkezdődtek a munkálatok – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

1972-ben készült el ez a kertvárosi intézmény. Az épületben az elmúlt években több fejlesztés történt. Az átfogó korszerűsítés várhatóan 2020 augusztusában fejeződik be. A részletekről Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő számolt be.

A felújítást a gyerekek, a szülők, a pedagógusok és a vezetők egyaránt örömmel fogadták – mondta Winklerné Fehér Lívia, a Liszt Ferenc Általános Iskola intézményvezetője, majd hozzátette:

A beruházás hosszútávú célja az energiafelhasználás racionalizálása, az üzemeltetési költségek csökkenése és a fűtés hatékonyságának növelése.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: