keresés a weboldalon

Uszodafejlesztés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Uszodafejlesztés (Videó)

2020 január 17 - péntek
Megfelelő ütemben halad az új uszoda és a városi strand építése Zalaegerszegen. A 2019-ben kezdődött projekt első szakasza hamarosan befejeződik. A beruházás – a Modern Városok Program részeként – 9,5 milliárd forintba kerül.

1956-ban nyitotta meg kapuit a városi strand, az uszoda pedig 1969-ben épült meg. Az elmúlt évtizedekben megváltoztak a fürdőzési igények, a két létesítmény pedig elavulttá vált. A városvezetés néhány éve döntött úgy, hogy a 2011-ben bezárt szabadtéri komplexumot felújítja, új fedett- és tanuszodát alakít ki. Ehhez a kormány biztosít forrást. A részletekről Gecse Péter alpolgármester tájékoztatott.

Ezzel párhuzamosan zajlik az ideiglenes fűtött irodák, öltözők és vizesblokkok kialakítása. A fedett medencét a helyi úszóklub és a város lakossága egyaránt igénybe veheti. A munkálatok második üteme rövidesen elkezdőik.

A tervek szerint január 20-án, hétfőn és 21-én, kedden a Göcseji úton egy forgalmi sáv szakaszosan megszűnik, a buszmegállót pedig a kórház irányába áthelyezik.

V.D./F.M.

Tartalom megosztása: