keresés a weboldalon

Jubileum – 30 éves a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum – 30 éves a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ (Videó)

2019 december 03 - kedd
30 éves a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ. A jubileum alkalmából ünnepséget rendeztek az Apáczai Művelődési Központban, ahova a jelenlegi, s az egykori dolgozók, a társintézmények, valamint a város vezetői kaptak meghívást.

1989-ben csupán néhány fővel kezdte meg működését a családsegítő. Mára több, mint 60 fő látja el az intézmény feladatait. Az időközben megalakult gyermekjóléti szolgálattal közösen 2014-ben költöztek ide az Apáczai térre. A két szakmai egységet – a törvényi előírások alapján – 2016-ban vonták össze. Az elmúlt évek egyik eredménye, hogy az ünnepek közeledtével élelmiszercsomaggal segítik a rászorulókat. A részletekről Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője számolt be.

A létesítményt az önkormányzat – pályázati forrásból – a közelmúltban felújította. Egyebek mellett korszerűsítették a fűtést és nyílászárókat cseréltek – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester, majd hozzátette:

A központ illetékességi területe is bővült. Jelenleg – a megyeszékhelyen túl – a járás több, mint 80 településén biztosítanak segítséget a hátrányos helyzetűeknek. Idén közel 900 családdal állnak kapcsolatban.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: