keresés a weboldalon

Határoztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Határoztak (Videó)

2019 november 22 - péntek
Közel negyven napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A képviselők -egyebek mellett- bizottsági és albizottsági tagok cseréjéről, valamint az Azáleás-völgy védetté nyilvánításáról döntöttek. A legfontosabbakról sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

A testület módosította az építési szabályzatot annak érdekében, hogy folytatódhasson a Gébárti tó környékének további fejlesztése. Az állami forrás felhasználása miatt a változtatás a Falumúzeum esetében is szükségessé vált. Jó hír, hogy kormányzati támogatáson túl a Településfejlesztési Operatív Program 200 milliót biztosít az intézmény modernizálására.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A grémium 94 millió forintban állapította meg a lakásalap jövő évi mértékét. Az összeg több, mint felét a bérlakások felújítására költik.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A képviselők határoztak arról is, hogy kik kapják idén a Zalaegerszegért-díjat a december 13-i, ünnepi közgyűlésen. A magánszemélyek közül mások mellett Kövécs Edit, Nemes Margit, Dékány Endre és Stefán Gábor veheti át az elismerést. Civil szervezetként pedig a Zalaegerszegi Hagyományápoló-, Kertbarát- és Kulturális Egyesület részesül a kitüntető címben.

K.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: