keresés a weboldalon

Képviselők lettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képviselők lettek (Videó)

2019 október 21 - hétfő
Átvették megbízóleveleiket az önkormányzati választáson mandátumot szerzett zalaegerszegi képviselők. Ők október 13-án, mintegy 22 ezer megyeszékhelyi lakostól nyertek felhatalmazást jövőbeli munkájukhoz.

A voksolás a demokrácia szabályainak megfelelően, törvényes keretek között, zavartalanul zajlott – emlékeztetett Pápai Ferenc. A helyi választási bizottság elnöke ezután elsőként a polgármesternek, majd a képviselőknek nyújtotta át a tisztségüket igazoló dokumentumot, amely öt évre szól.

dr. Pápai Ferenc – elnök, Helyi Választási Bizottság:

A hivatalos végeredmény szerint a 12 egyéni választókörzet mindegyikében a Fidesz-KDNP jelöltje győzött. A kompenzációs listán három helyet a Tiéd a Város Egyesület, míg egyet-egyet a Mi Hazánk Mozgalom és az Együtt Zalaegerszegért Egyesület kapott. Köszöntőjében Balaicz Zoltán arra kérte a jelenlévőket, hogy – párt hovatartozástól függetlenül – segítsék a település további fejlődését.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A városatyák – Herkliné Ebedli Gyöngyi pohárköszöntője után – közös koccintással ünnepelték megbízólevelük átvételét. Az új közgyűlés október 25-én ül össze először.

K.Zs./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: