keresés a weboldalon

Díszokleveles pedagógusok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díszokleveles pedagógusok (Videó)

2019 október 10 - csütörtök
Díszoklevéllel köszöntötték azokat a pedagógusokat, akik évtizedekkel ezelőtt vették át diplomájukat. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven az „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat részeként tartották. Itt a városvezetés különböző fokozatú kitüntetéseket adományozott.

A Kosztolányi téri óvodások köszöntő műsorát követően a Liszt-iskolások kedveskedtek az idős szakembereknek. Az önkormányzat úgy véli, hogy életpályájuk példaértékű és követendő. Ezért elengedhetetlen, hogy az évtizedes munkát elismerjék.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Idén a legtöbben – 17-en – arany minősítést kaptak. Ők 50 éve vették át oklevelüket. Szeglet Lajos a pécsi Tanárképző Főiskolán matematika-kémia szakon végzett. Pályafutását a 407-es ipari szakmunkásképzőben kezdte. Ezt követően pedig 23 évig volt a Liszt Ferenc Általános Iskola élén. A Pro Urbe díjas, egykori igazgató azt vallja: kollégái nélkül nem sikerült volna ilyen színvonalú munkát végezni.

Szeglet Lajos, arany fokozatú díszokleveles pedagógus:

Az eseményen 5-en gyémánt, 11-en vas, 3-an rubin diplomát kaptak. Idén gránit fokozatú egykori oktatót is köszöntöttek. Szőke Jánosné Halász Piroska 75 éve tett hűséget hivatása mellett. A díszoklevelek átadását követően 6 nyugdíjba vonuló nevelőt Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntettek ki.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: