keresés a weboldalon

Virágos Zalaegerszegért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágos Zalaegerszegért (Videó)

2019 október 01 - kedd
Átadták a „Virágos Zalaegerszegért” verseny díjait. A 16 éves múltra visszatekintő városi megmérettetés során 5 kategóriában ismerték el a pályázókat. Idén 62 nevezés érkezett a felhívásra.

Az országos mozgalom mellett a városi kezdeményezés is fontos – hangzott el a díszteremben tartott ünnepségen. Balaicz Zoltán az esemény történelmi hagyományira emlékeztetett. Felidézte, hogy a virágosításra való törekvés már 1935-ben, a Göcseji Heteken elkezdődött. A polgármester jelezte: egyre többen csatlakoznak a programhoz.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A zsűrizés évről-évre hasonlóan zajlik. Az ítészek ezúttal is elégedettek voltak a pályázatokkal, mondta Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.

Horváth István, ügyvezető igazgató, Városgazdálkodási Kft.:

Idén a családi házak kategóriájában Sipos Anikó, a cégek közül a Gömby hobbi, a társasházaknál pedig a Platán sor 5. képviselője vehette át az elismerést. A legszebb intézmény most a Békeligeti iskola lett, míg a legszebb balkonja Csepelszigeti Istvánnénak van.

Herold József, igazgató Béke Ligeti Általános Iskola készségfejlesztő Iskola Szakiskola és EGYMI:

Csepelszigeti Istvánné, díjazott:

A belváros a napokban őszi virágkompozíciókkal gazdagodott. Három helyre telepítettek látványos élő dekorációt, melyek mostantól évszaknak megfelelő stílusban díszítik a Dísz tér két pontját, illetve a városháza előtti területet.

Sz.É./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: