keresés a weboldalon

Buza Sándort köszöntötték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Buza Sándort köszöntötték (Videó)

2019 július 29 - hétfő
Otthonában köszöntötték a 95 esztendős, zalaegerszegi Buza Sándort. A nyugalmazott közgazdász két évtizede rendszeres vendége a Zala Megyei Levéltárnak. Legutóbb családtörténeti kutatásából született könyv. A közeljövőben szülőfaluja és a helyi iskola históriáját szeretné feldolgozni.

Múlt héten a megyei levéltár munkatársai kívántak még hosszú életet neki. Most a polgármester és a főjegyző látogatta meg.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Búza Sándor 1924-ben Söjtörön született a család negyedik gyermekeként. A háborúban behívták leventének, de a fronton nem kellett harcolnia. Budapest után szülőfalujába, majd Zalaegerszegre került, ahol mozigépészként, majd gazdasági és szervezési osztályvezetőként dolgozott. Közgazdászként a számok világa határozta meg életét, ám nyugdíjazása után levéltári kutatásokba kezdett. Ennek egyik eredménye lett Apáink históriája című kötete.

Buza Sándor – nyugalmazott közgazdász, levéltári kutató:

A kutató szabadidejében versel, kertészkedik és fából dísztárgyakat készít. Feleségével idén ünneplik 65. házassági évfordulójukat. Büszke gyermekei, a rádiós műsorvezető Sándor és jogászként végzett Beáta szakmai sikereire, valamint három unokájára.

M.E./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: