keresés a weboldalon

Remekeltek az egerszegi tájfutók az Országos Diákolimpia Döntőn

Zalaegerszeg címer
Hírek

Remekeltek az egerszegi tájfutók az Országos Diákolimpia Döntőn

2018 június 22 - péntek
Közel 500 diáktájfutó állt rajthoz a Veszprémben és Eplényben megrendezett Országos Diákolimpiai Döntőn, ahol Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC tájfutó ezúttal iskolájuk képviseletében versenyeztek. 

A döntő rövidtávú versenyét Veszprém belvárosában rendezték, ahol a pályák változatosak voltak, hosszú útvonalválasztós átmenetek, kis átjárókkal tarkított udvarok és lakótelepi jellegű részek egyaránt előfordultak. Zalai szempontból nagyszerűen sikerült a verseny, hiszen a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium diákja, Fülöp Álmos Huba, a négyes korcsoportban 69 induló között nagyszerűen versenyzett és magabiztos fölénnyel országos diákolimpia bajnoki címet szerzett. Szintén dobogós helyezést ért Czigány Emma nagyszerű futása, aki az NII korcsoportban 3. helyen végzett. A diákolimpiai döntő normáltávú versenyének az eplényi síaréna és környéke adott otthon. A meredek hegyoldalak, a fizikailag nehéz pályák mellett a nagy meleggel is meg kellett küzdeni a fiataloknak. Ezen a napos is örülhettek a zalaiak éremnek. Ezúttal az NII-es korcsoportban a nagykanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola diákja Molnár Csenge futott nagyszerűen, aki teljesítményével a 2. helyen végzett.

Rövidtávon az FII korcsoportban Mézes Csegő Botond (Zeg. Zrínyi) 5.,  Czigány Mátyás (Zeg. Zrínyi) 11., Kolcsár Bulcsú (Zeg. Kertvárosi) 14. helyen végzett.

Normáltávon az FII-es korcsoportban Mézes Csegő Botond (Zeg. Zrínyi) 11., Czigány Mátyás (Zeg. Zrínyi) 13. lett. Az FIV –es korcsoportban Fülöp Álmos Huba (Zeg. Zrínyi) 4. helyen futott a célba.

Az iskolák pontversenyében a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium az 5. helyet érte el. Itt érdemes megemlíteni, hogy az iskolából 16-an álltak rajthoz az országos döntőben.

-P-

Tartalom megosztása: