keresés a weboldalon

Szent Márton Légió (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent Márton Légió (Videó)

2016 május 04 - szerda
Hivatalosan is megalakult Zalaegerszegen a Szent Márton Légió, melynek egyik célja az önkéntesség népszerűsítése. A kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia kezdeményezésének részleteiről a városháza előtti téren tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepli idén a katolikus egyház. Az országszerte zajló programokhoz most sajátos módon csatlakozott a kertvárosi templom. Az elesettek védőszentjének nevét viselő csoport ugyanis jótékonysági megmozdulások sorozatával kívánja felhívni a lakosság figyelmét az önzetlenség fontosságára. Ezt a lehető legegyszerűbb, ám annál látványosabb módon kívánják elérni az alapítók – mondta Kürnyek Róbert plébános.


A városvezetés évek óta kitűnő kapcsolatot ápol a történelmi egyházak helyi képviselőivel. Ennek megfelelően ezt a kezdeményezést is felkarolták – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A légióba korra, nemre és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet. A tagok – mint például Marx János – máris úgy vélik, nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.


A szervezet már a hétvégén akcióba lendül. Az önkéntesek szombaton a Landorhegyi gyermekotthon kertrendezési munkálataiban és a játékok karbantartásában segédkeznek.

K.Zs./CS.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: