III. Újévi disznóságok
2016 január 18 - hétfő
Harmadik alkalommal invitálta újévi disznóvágásra a városlakókat a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület. Az eseményen két „főszereplőjét”, egy 240 kilós és egy 150 kilós sertést a zalaszentiváni Tarsoly Tamás ajánlotta fel.
Jókedv, muzsikaszó, pörzsölés és tüsténkedő böllérek: hamísítatlan disznóvágási hangulat uralkodott szombaton az egyik megyeszékhelyi étterem udvarán. A rendezvényre ezúttal is sokan gyűltek össze, ráadásul a feldolgozási munkálatokból bárki kivehette a részét. Így tett Balaicz Zoltán polgármester is.
Az ételek mellé természetesen járt a forralt bor, a tea és a pálinka. A megjelentek Buza Sándortól, Zala megye gasztronómiai arcától azt is megtudhatták, hogy mik azok az elengedhetetlen kellékek, amelyek nélkül nincs Zalában disznóvágás.
Az egyesület által szervezett programokkal legközelebb április végén találkozhatnak a zalaegerszegiek. Akkor az V. Pálinka és mangalica majálisra várják majd az érdeklődőket.
K.Zs./P.B.
Tartalom megosztása: