keresés a weboldalon

Főzőverseny a BGF-en (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Főzőverseny a BGF-en (Videó)

2015 április 15 - szerda
Főzőversennyel és focikupával zárult a XI. Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál. A programokra a főiskolai csapatok mellett a középiskolások, a diákönkormányzat tagjai, az önkormányzat dolgozói, valamint a város sportklubjai is neveztek.

A helyi felsőoktatási intézmények hallgatói idén többek között szakmai előadásokon, valamint kulturális és szórakoztató programokon vehettek részt. Bogár Adrienn, a BGF GKZ hallgatói önkormányzatának elnöke elmondta: örülnek annak, hogy ezúttal az idő is kedvezett a rendezvénysorozat utolsó napján.

A szórakoztató játékok mellett az érdeklődők kipróbálhatták a katasztrófavédelem és a tűzoltóság eszközeit. Emellett a szakemberek sorversenyekkel várták a diákokat.

A főiskolások életében a tanulás mellett a szórakozásnak is fontos szerepe van. Ennek érdekében a helyi felsőoktatási intézmények hallgatói mindig színes programokat igyekeznek szervezni – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A főzőverseny résztvevőinek többsége ezúttal gulyás, illetve pörköltkészítés mellett döntött. Akadtak azonban olyanok is, akik különlegességgel rukkoltak ki.

A tavaly is nagy sikert aratott csapat ezúttal fácánból készítette el a zsűrinek szánt ételeit. Érdeklődésünkre a menüsort Kiss Brúnó, az NYME zalaegerszegi mechatronikai karának hallgatója ismertette.

A főiskolások fesztiválja Zalaegerszeg egyik ismert szórakozóhelyén szerdán bulival zárul. A fiatalok hete viszont csütörtökön és pénteken több színes programmal folytatódik.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: