keresés a weboldalon

Az elmúlt 50 év

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az elmúlt 50 év

2015 április 03 - péntek
Iskolánk ünnepi tanévének kiemelkedő eseményére került sor március 25-én, szerdán. Délelőtt tíz órakor kezdődött az a nagyszabású rendezvény, amelyben mi, az iskola mai tanulói köszöntöttük az elmúlt évtizedekben itt tanító pedagógusokat, a szülői munkaközösség egykori és mai vezetőit, s más, régi dolgozókat.

Ünnepségünket megtisztelte jelenlétével városunk polgármestere, Balaicz Zoltán, Landorhegy önkormányzati képviselője, Makovecz Tamás, Velkey Péter osztályvezető – amúgy tanult szakmájukat tekintve tanárok ők is, és Kajári Attila.

Megható volt, hogy az elhunytak emlékére egyperces néma felállással kezdtük a műsort. Magam is jól emlékszem az egy évvel ezelőtti fájdalomra, mikor kedves tanárnőnktől búcsúztunk. Ilyen együvé tartozást éreztem akkor is, amikor a vendégek, tanáraink és a diákság együtt énekelte a nemzeti himnuszt.

S aztán a különleges díszletek között megkezdődött a műsor. Az iskola jelenlegi dolgozóinak arcképét virágszirmokban láthattuk, a meghívottak neveit pedig pergamenre emlékeztető papírra írva.

Szavalat után az énekkaré lett a főszerep. Jutka néni, Vaski Tiborné vezényletével zalai dallamok csendültek fel. Versek és dalok váltakoztak sorjában.

Aztán iskolánk igazgatója, Mátai Ferenc tanár úr mesélt az elmúlt ötven évről. Mi érdeklődve hallgattuk, hiszen életkorunknál fogva ezekről az időkről nem sokat tudhatunk. A legszebb pillanatok azonban csak ezután következtek. Az iskola egykori igazgatói, tanítók, tanárok kitüntetést vehettek át igazgató úrtól. A tapsok erősségéből következtetve nagyon népszerű tanárok lehettek. Kár, hogy mi már nem találkozunk velük a hétköznapokban! Minden meghívott emléklapot, DVD-t kapott.

Polgármester úr meleg szavakkal beszélt az iskola, az oktatás fontosságáról, az itt folyó munkáról. De ekkor mi már nagyon izgultunk. Tudtuk: mi leszünk a következő műsorszám. Ötödikes társainkkal németül énekeltünk és szavaltunk, bemutatva az itt zajló két tanítási nyelvű képzést. Tanárainkkal, Németh Rozália és Sabján Judit tanárnőkkel rengeteget gyakoroltunk – ennek hála, nem hibáztunk!

Aztán az alsósok mondókákkal, felelgetőssel, majd tánccal „dobták fel” a hangulatot. S a végén örömmel állapítottuk meg: minden remekül sikerült!

A vendégekkel készült riportokat majd később olvashatjátok. Bőke Norman (8.c) fotói idéznek néhány pillanatot. Én nagyon örülök, hogy részese lehettem – szereplőként is – e nagy napnak.

Bagó Linett 7.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: