keresés a weboldalon

A Magyar Fesztivál Szövetség Szakmai Napja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Magyar Fesztivál Szövetség Szakmai Napja (Videó)

2015 március 23 - hétfő
Szakmai napot tartott hétfőn Zalaegerszegen a Magyar Fesztivál Szövetség. Ez a rendezvénysorozat negyedik állomása, melynek célja, hogy turisztikai szakemberek még az idény kezdete előtt egyeztethessenek egymással.

A szakmai napon többek között a magyar és az európai fesztivál szövetségek minősítési rendszeréről és a sikeres turisztikai csomagok összeállításáról tájékoztatták a résztvevőket. Részletesen ismertették azokat az úgynevezett turisztikai csomagokat is, melyektől a látogatók számának látványos növekedését várják.

Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke Zalaegerszeg turisztikai értékeire hívta fel a figyelmet.

Zalaegerszeg több fesztivállal is várja a látogatókat ebben az évben. A programok többsége Zalaegerszeg megyei jogú várossá válásának 130. évfordulójához kapcsolódik.

– A rendezvénysorozat része lesz az Egerszeg Fesztivál – mondta Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója.

A város még ebben az évben több fesztivált és kulturális programot is megújít. A szüreti fesztiválhoz olyan tematikát kerestek, ami kifejezetten Zalaegerszeghez köthető.

– A szüreti fesztiválon nagy hangsúlyt kap majd a vadászat és a vadgasztronómia – fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester.

A turisztikai vonzerő fokozása érdekében 2014 és 2020 között Zalaegerszegen – uniós segítséggel – 500 millió forintból felújítják a skanzent, 200 millióból a Gébárti tavat és környékét, 1 milliárdból pedig kerékpárutat építenek. A tervek szerint kialakítják a helyi kézműves termékek piacát is – hangzott el a rendezvényen.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: